Proyecto/Project: Centro Cívico Molins de Rei
Localización/City: Barcelona
Autores/Authors: Joan Argemí con Jordi Garcés y Jaume Falguera
Superficie/Dimensions: 2630 m2
Estado/Status: Construido / Built

 

El proyecto se basa en la opinión de que lo que tiene más valor en un edificio es el volumen total, su espacio global, las medidas generosas de edificio público, el carácter singular, medio industrial, con el poder visual suficiente para presidir un entorno de manera similar a las iglesias en el urbanismo tradicional.

Su capacidad de adaptación hace que se pueda reutilizar con el nuevo uso requerido. El núcleo de acceso modernista se conserva y se integra con la nueva intervención

//

This project is based on the idea of what is more valued in building: its volume. The total amount of space built, a comfortable scale of measures way better that a regular public building, its modernist singularities, the industrial surroundings. All together makes a visual statement that gets ahead of what is built next to it.

Its interiors are characterized by its multifunctionality, this is due to the needs previously stated by the city hall. Finally, the modernist-era access is preserved without any intervention, blending it gently at the same time with the new intervention.